Narodna pravda u programu: ZSO, kvalitet života, ekonomski razvoj Severa

Kandidat za gradonačelnika Leposavića ispred Građanske inicijative Narodna pravda Nenad Radosavljević predstavio je u utorak svoj politički program koji je već objavio u brošuri od trideset stranica. Zajednica srpskih opština i unapređenje kvaliteta života  su ključni uslov opstanka Srba na Kosovu i Metohiji. Narodna pravda je jedina politička organizacija u opštini Leposavić koja je štampala i javno objavila svoj politički program, navela je TV Mir u svom izveštaju.

"Srpski politički korpus na KiM je usitnjen. Ne postoji značajan, a jedinstven i snažan politički subjekat. U takvim uslovima lako je manipulisati javnosti favorizovanjem jednih ili drugih, čime se postiže još dublja razjedinjenost i destablizacija srpske politike na Kosovu,“ navodi se u publikaciji Narodne pravde.

Glavni deo programa sadrži viziju Nenada Radosavljevića u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština koju vidi kao ključni uslov opstanka Srba na Kosovu i Metohiji i unapređenje kvaliteta života bez čega, takođe, nema opstanka Srba na ovim prostorima.

U ekonomsko-socijalnom delu političkog programa Narodne pravde objavljena je i Strategija ekonomskog razvoja Severa Kosova koju je Radosavljević, kao ekspet Evropske unije, uradio još 2011.godine, čime je predviđen privredni oslonac prvenstveno na porodični biznis, sa prioritetima u primarnoj i sekundarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, drvoprerađivačkoj industriji i razvoju infrastukture.

Narodna pravda je jedina politička organizacija u opštini Leposavić koja je štampala i javno objavila svoj politički program koji će njeni aktivisti narednih dana deliti u mestima ove najsevernije opštine na KiM.

Ova stranka je nedavno pažnju javnosti privukla i neuobičajenim promotivnim predizbornim spotom "Uputstvom za glasanje", kao i stripom. 

Politički program ove stranke možete da pročitate OVDE


Detaljnije o kosovskim  lokalnim izborima pratite na našoj tematskoj stranici​ "Lokalni izbori na Kosovu 2017."


 


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.