Nakon snimka maltretiranja starice domu za stare „Orenda“ oduzeta licenca za rad

FOTO: Printscreen preuzet sa Kallxo

Izvor: Klan Kosova (Tekst je preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Dom za stara lica u Peći „Orenda“ je zatvoren. Ovo je saopštilo kosovsko ministarstvo finansija, a nakon što je pre nekoliko dana objavljen snimak fizičkog napada na staricu, prenosi KlanKosova.

Nakon objavljivanja snimka fizičkog napada na stariju ženu u objektu ‘Orenda’ u Peći, inspekcijska jedinica socijalne službe izvršila je neposredan uviđaj na licu mesta, kao i ispitivanje osoblja i svedoka u vezi ovog slučaja.

Izveštaj inspekcijske jedinice je predat Komisiji za licenciranje koja je potom održala hitnu sednicu i donela odluku o oduzimanju dozvole za pružanje socijalnih usluga subjektu „Orenda“.

„Odlukom komisije, predmetni subjekat je dužan da o odluci obavesti porodice korisnika u roku od 24 časa, a od 7. novembra je dužan da dostavi licencu i ugasi delatnost za pružanje socijalnih usluga“, navodi se u saopštenju.

Više o ovom slučaju:

Jednomesečni pritvor medicinskim sestrama zbog maltretiranja starije štićenice

Tri medicinske sestre uhapšene zbog maltretiranja žene u staračkom domu u PećiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.