Najmlađi iz vrtića "Lane" sa umetnicima prodali svoje radove i sakupili skoro polovinu novca potrebnog za lečenje svoje drugarice

U jučerašnjoj akciji najmlađih iz zvečanskog vrtića "Lane" za pomoć njihovoj vršnjakinji, predškolcu, šestogodišnjoj Dariji Antović, koja boluje od cerebralne paralize, pod sloganom "Usrećimo dečiji život zajedno", sakupljeno je 1.150 evra. Akciji su se takođe pridružili i umetnici sa Fakulteta umetnosi u Zvečanu koji su prodavali svoje radove kako bi i oni pomogli Dariji Antović. Darija se trenutno nalazi u Beogradu, čeka na drugu operaciju za koju je njenoj porodici potrebno najmanje 3.000 evra.

Prodajom svojih ručno rađenih predmeta, uskršnjih motiva, najmlađi iz Zvečana su svojim trudom i kreativnošću pomogli svojoj vršnjakinji. Tokom prošle nedelje vredno su pravili svoje korpice, figurice pilića, šarali uskršnja jaja, pravili različite ukrasne predmete, da bi juče i krunisali svoj trud prodajnom izložbom.

Pod budnim okom svojih učiteljica i roditelja u centru Zvečana, na platou ispred lokalne pošte, mališani su juče strpljivo prodavali svoje radove i tako sakupili 1.150 evra, što je gotovo polovina novca potrebnog za novu operaciju male Darije.

Direktorica vrtića "Lane", Zorica Keljanović, podsetila je da su deca radila na svojim radovima prošle nedelje, te poželela Dariji da sledeće godine na praznik Vrbica zajedno sa ostalom decom "trčkara oko crkve sa zvončićem oko vrata".

"U sredu, 1. aprila, u vrtiću smo imali radionice na kojima su učestvovali i roditelji. Radionica je bila povodom Uskrsa, a sve te radove smo izneli danas ovde i izložili. Ujedno ovo je i prodajna izložba koja je humanitarnog karaktera, a cilj je lečenje devojčice koja je na boravku u našoj ustanovi, naše male Darije. I želimo da joj današnji praznik Vrbica donese radost i sreću kao ostaloj deci i da ako Bog da, sledeće godine, na Vrbicu – i ona trčkara oko crkve sa zvoničiće oko vrata," poručila je Keljanović.

Šestogodišnja Darija Antović iz Žitkovca se sada nalazi u Beogradu i čeka na drugu operaciju koja bi joj poboljšala funkciju ruku i nogu, a za koju je potrebno najmanje 3.000 evra. Ona je prethodno operisana pre godinu i po dana, a zahvaljujući operaciji, njena stopala su se ispravila i kolena zategla.

 


Maloj Dariji svi koji žele mogu da pomognu uplatom novca na žiro-račun Poštanske štedionice 200 32794807 82, na ime Veljko Antović.


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.