Kosovska premijera filma "Ničije dete" u ponedeljak u Zvečanu

Sutra će u Domu kulture u Zvečanu, premijerno za Kosovo i Metohiju biti održana projekcija filma „Ničije dete“. Film će se prikazati u tri uzastopna termina u 17, 19 i 21 čas i nakon svake projekcije publici će se pokloniti ekipa filma. Karte za sve tri projekcije prodate su za nekoliko sati, pa će se zbog velikog interesovanja, i narednog dana, u utorak, održati još tri projekcije filma. Čitav događaj organizuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju, u saradnji sa MegaKomFilomom, Opštinom Zvečan i Kulturnim centrom Kosovska Mitrovica.

Pre prvog prikazivanja ovog međunarodno nagrađivanog filma sa neobičnom pričom, zasnovanom na istinitom događaju, u kojem glavnu ulogu glumi i nova zvezda srpskog filma, dečak Denis Murić iz Zvečana, u 16 časova, u Domu kulture u Zvečanu, održaće se i konferencija za štampu, na kojoj će se medijima, pored Murića, obratiti i reditelj filma Vuk Ršumović, kao i pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dr Dušan Jovović. 

„Ničije dete“ je srpski film iz 2014. godine, koji je svetsku premijeru imao 4. septembra 2014. godine na Filmskom festivalu u Veneciji, u okviru nezavisnog takmičarskog programa na 29. međunarodnoj nedelji filmske kritike, kada je i nagrađen, dok je premijeru u Srbiji imao 28. februara 2015. godine na FEST-u. Glavni glumac Denis Murić, dobitnik je nagrade za najbolju mušku ulogu na ovogodišnjem Festu. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.