„Najbolji od najboljih“ – Zvečanac David Marković

David Marković
Foto: KoSSev

Na dobro poznatoj sceni „Pinkovih zvezdica“ trenutno se odigrava 5. sezona all stars „najbolji od najboljih“.  Među decom iz prethodne četiri sezone koja su svojim glasovnim mogućnostima oduševila kako žiri, tako i publiku, sever Kosova i Metohije ima svog predstavnika ljupkog glasa i lika, Zvečanca Davida Markovića.

Publika je imala priliku da upozna Davida još u trećoj sezoni ovog muzičkog šou programa, u kojoj je postigao izvanredne rezultate plasiravši se na zavidno peto mesto. Ovaj trinaestogodišnjak članove stručnog žirija očarao je pre svega svojom harizmom, ali i raskošnim glasom koji odiše emocijama na koje niko nije ostao ravnodušan.

Prošle nedelje žiri nije krio oduševljenje Davidovom interpretacijom pesme Writings on the Wall. 

U razgovoru za KoSSev otkrio je da se najviše plaši Gocinih i Leontininih komentara, ali da mu ujedno pohvale ova dva člana žirija najviše znače.

David, pored toga što pohađa klasičnu osnovnu školu je i učenik 5. razreda muzičke škole “Miodrag Vasiljević” u Kosovskoj Mitrovici.

Njegove muzičke početke obeležio je rad sa monahom Fotijem (Kostovski), igumanom manastira Devine Vode, a nekadašnjim operskim pevačem koji se školovao u Sofiji.

Na svom usavršavanju glasovne tehnike radi sa čuvenim profesorom muzike Dušanom Popovićem, u njegovom muzičkom studiju, koji je i istaknut tekstopisac, kompozitor i aranžer i zaslužan je za proboj mladih talenata sa Kosova i Metohije.

David je učenik 7. razreda O.Š. ,,Vuk karadžić“ i odlličan je đak. Nastavnici škole koju pohađa pružaju mu veliku podršku, imaju razumevanja za njegova odsustva, pa su mu časovi uvek opravdani. Tu podršku David nije zloupotrebio. Pored svih obaveza koje ima, sve školske zadatke ispunjava na vreme.

„Nema nikakvih odricanja, kada se vreme lepo organizuje sve može da se postigne“ rekao nam je David.

Najveću podršku na putu ostvarenja svojih snova pružaju mu ipak roditelji i braća. Tata Miloš mu je ipak najveći oslonac, on ga vozi  na snimanja, sve vreme je uz njega i uliva mu samopouzdanje.

David Marković
Foto: KoSSev

Na pitanje da li ima tremu pred nastup i kako se sa njom bori, odgovorio je da trema nestaje čim kroči na scenu, jer tada „radi ono što iskreno voli i što ga čini srećnim, a to je pevanje“.

Kao i sve velike zvezde, David ima uobičajeni ritual pre izlaska na scenu, kako kaže, uvek se prekrsti i „pomoli Bogu da sve prođe kako treba“.

Ovaj pomalo stidljivi dečak skromno nam je odgovorio kakva su njegova očekivanja:

„Ja ne mislim da sam tu najbolji, ali očekujem da ako radim i trudim se, da mogu da postignem neki dobar uspeh“.

Uskoro će i kraj ove sezone takmičenja. David još uvek ne zna za kakav će se krajnji plasman izboriti. Za razliku od drugih takmičara, on, osim dugog puta koji prelazi za svaki nastup, ima i dodatnu otežavajuću okolnost. Oni koji ga podržavaju sa njegovog rodnog Kosova i Metohije ne mogu da glasaju za njega SMS porukama, jer je postpejd korisnicima mobilne telefonije odavde uskraćena ova mogućnost.

David o tome ipak ne razmišlja, jer ga, kako kaže, ispunjava to što trud ulaže u ono što voli.

Na kraju našeg razgovora David je upravo poručio svojim vršnjacima: „Radite ono što volite, pratite svoje snove i bićete uspešni!“

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.