Najavljena Oluja i život na Kosovu bez godišnjih odmora

Dva dana posle najave nove Oluje – grđenja zemalja kvinte i grmljenja premijerke – zbog odluke prištinskih vlasti o tablicama – stranka Aljbina Kurtija objavljuje spot u kojem tvrdi da je on za godinu i po dana uradio ono što Kosovu nije pošlo za rukom 20 godina – „integrisao“ Sever. U uspehe se nabraja da nije bilo glasanja za srpski referendum, niti za izbore, da će se naplaćivati struja. Neocarinjena roba je konfiskovana. Putevi za krijumčarenje su zatvoreni. Čvorišta za kriptovalute su zatvorena. Laboratorije za proizvodnju droge su zatvorene – nabraja se u spotu. Kurti priziva rat – piše potom u Informeru. Kakve veze imaju tablice sa Olujom? Kakve spot sa realnošću? I šta je dogovoreno sporazumima o slobodi kretanja?

Da je situacija na Kosovu zaista tako ozbiljna kako predsednik Srbije zvuči, Srbi, Albanci i međunarodna zajednica mogli bi da shvate tek ako Srpska lista, na primer, napusti institucije na Kosovu. Do tad, sve će se činiti kao deo političke propagande.

Opširnije u video prilogu novinarke Jelene Kikić sa News Max Adria-e.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.