Na radnom mestu fizički napadnut šef laboratorije D.Zdravlja u Mitrovici

Hitna pomoć
Foto: (KoSSev) Ilustracija

Radnik Doma zdravlja u Kosovskoj Mitrovici napadnut je juče od strane nepoznate osobe i to na radnom mestu, potvrđeno je za KoSSev u Kosovskoj policiji, ali i sama navodna žrtva. Sumnja da je napadu na njega prethodila neprijatnost koju je doživeo na jednom od odeljenja KBC-a, zbog koje se požalio direktoru.

U pitanju je šef laboratorijske službe V.B, koji tvrdi da je bio žrtva jučerašnjeg napada od strane nepoznate osobe.

Navodi da je zadobio dva teža udarca u predelu potiljka i uha i to u trenutku kada je osumnjičenom napadaču okrenuo leđa i pokušao da se vrati nazad na svoje radno mesto.

„Ja sam bio na svom radnom mestu, kada je došao jedan muškarac i pitao za moje ime. Kada sam mu se predstavio pozvao me je da izađem, što sam i učinio. Izašli smo u hodnik, a on je tu počeo da mi preti rečima: ‘Ko si ti da isteruješ moju sestru s posla’. Na to sam odgovorio da ja i ne znam sa kim razgovaram, da nikog ne isterujem, zamolivši ga da se predstavi“. 

Kako navodi V.B. on je, međutim, nastavio u istom tonu, uz pretnje rečima da ću tek videti koliko je njegova porodica moćna.

„Nakon toga rekao sam mu da ja nemam sa njim šta da razgovaram, a potom sam krenuo nazad ka svojoj kancelariji. Sledeće čega se sećam, jesu dva udarca u potiljak. Izgubio sam svest, a kolege su mi pritrčale u pomoć“, precizira V.B.

Navodi i da je potom prvu pomoć dobio odmah u susednoj službi u Domu zdravlja gde mu je konstatovan visok pritisak, skok šećera i uznemirenost, a da je nakon toga upućen i na dalju dijagnostiku. Za sve, dodaje, poseduje i medicinsku dokumentaciju.

U naredna tri dana, dodaje, treba da se javi i psihijatru na kontrolu, s obzirom na traumu koju je doživeo. Kaže da je, prema rečima pojedinih kolega, pukom srećom izbegnuto perforiranje bubne opne prilikom udarca. Naglasio je i to da je on srčani bolesnik i dijabetičar, ali i da je radnik starije generacije u Zdravstvenom centru.

Na naše pitanje, da li je u međuvremenu identifikovao napadača i da li mu je poznata priroda optužbi, kazao je da je napadač tokom izgovaranja pretnji zapravo spomenuo i  prezime porodice, a upravo u kontekstu navoda o moći ove familije i porodičnim vezama.

Takođe, osvrnuo se na neprijatnost koju je prethodno doživeo kada je, prema svedočenju, duže od sat vremena navodno čekao na gastroskopski pregled, a usled, kako on tvrdi, neprofesionalnog ophođenja medicinske sestre u toj službi.

On je potom direktora KBC-a, izvestio o, kako je predstavio, neprofesionalnosti svoje koleginice. V.B. pretpostavlja da je medicinska sestra naknadno i bila pozvana na razgovor.

Naš sagovornik smatra da je jučerašnji napad na njega neposredno povezan sa onim što je tada doživeo prilikom čekanja na dijagnostiku od strane medicinske sestre.

Da je došlo do incidenta u zdravstvenoj ustanovi, jutros se šturim saopštenjem  oglasila Kosovska policija. U naknadnom saopštenju za KoSSev, iz policije su precizirali da je zaposleno lice zdravstvene ustanove u Severnoj Mitrovici prijavilo juče napad na sebe od strane NN lica, dok su informacije u prethodnom izveštaju bile nedovoljno jasne.

Policija ujedno kaže da je sada slučaj zaveden kao napad, da je prema proceduri otvorena istraga, ali su nas iz policije upozorili i na to da trenutno rade sa značajno smanjenim kapacitetima, usled izlaska Srba iz policije.

Dom zdravlja se u vezi sa navodnim incidentom do sada nije oglašavao.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.