Na povratku sa Gazimestana: Kamenovan kombi, dvoje povređeno, bačen i molotovljev koktel

Dve osobe povređene su kada su nepoznata lica kamenovala kombi kojim se grupa Srba danas vraćala sa Gazimestana. Takođe, na jedno vozilo bačen je molotovljev koktel, ali povređenih u ovom slučaju nije bilo, saopšteno je iz Kosovske policije.

Kako se navodi u izveštaju KPS-a, izdatom povodom mera sprovedenih tokom obeležavanja Vidovdana, kamenovan je kombi koji je bio pod policijskom pratnjom, a povređena lica su, takođe, zatražila pomoć u Zdravstvenom centru u Severnoj Mitrovici. Detalji gde se kamenovanje dogodilo nisu saopšteni.

Takođe, u 15.50 u blizini sela Lisica, u Južnoj Mitrovici, na jedno vozilo bačen je molotovljev koktel, ali povrеđenih nije bilo, niti je pričinjena materijalna šteta na vozilu, navodi se dalje.

U saopštenju se dodaje da je proslava na Gazimestanu protekla bez incidenata, te da je u njoj učestvovalo između 1.300 i 1.500 lica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.