Na Kosovu kamenovan autobus sa Srbima: Srpska osudila napad

21:40 – Srpska osudila kamenovanje autobusa sa Srbima

Lista "Srpska" osudila je kamenovanje autobusa sa Srbima u Padilištu, u opštini Istok, poručivši da su ovakvi incidenti "nedopustivi" i da pokazuju da na Kosovu i Metohiji "nema osnovnih ljudskih prava i slobode za pripadnike nealbanskih zajednica".

"Iako niko od putnika, na sreću, nije povređen, kamenovanje autobusa samo zato što prevozi putnike koji su Srbi još jedan je pokazatelj da za Srbe na Kosmetu nema slobode kretanja," ističe Srpska lista u saopštenju.

Iz Srpske istovremeno apeluju na Kosovsku policiju da "pronađe napadače na autobus" i kazne počinioce kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali.

19:30 – Na Kosovu kamenovan autobus sa Srbima

Nepoznate osobe kamenovale su večeras autobus sa Srbima u mestu Padalište, u opštini Istok, na Kosovu i Metohiji, a povređenih nije bilo. Pričinjena je materijalna šteta.

Incident se dogodio oko 17 časova kada je kamenovan autobus sa Srbima koji je prevozio 40 putnika i saobraćao na relaciji Beograd-Goraždevac.

Vlasnik saobraćajnog preduzeća "31. Maj", Vesko Repanović, izjavio je Radiju Kontakt plus da nije bilo povređenih, da su na autobusu polomljena dva bočna stakla i da je slučaj prijavljen Kosovskoj policiji.

Repanović je rekao da je autobus kamenovala nepoznata grupa ljudi koja se nalazila na jednom uzvišenju.

Autobus ovog preduzeća iz Osojana imao je kosovske registarske tablice.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.