Na Kosovo došao zbog fudbala, a živi od rada na gradilištu

Trepca- Teo Fodjo Lali
Foto: Gazeta Olle

Teo Fođo Lali došao je u fudbalski klub Trepča kao pojačanje iz Kameruna, maja 2016. godine. Kosovski fudbal video je kao most ka evropskom fudbalu. Ipak, Fođo Lali nije pretpostavio da će osim fudbala morati da nađe drugi posao na Kosovu kako bi sebi osigurao egzistenciju, a još manje da će završiti na gradilištu, prenosi Gazeta Olle.

Ovaj dvadesetšestogodišnji fudbaler mesecima radi u građevinskoj kompaniji „Medi Construction“ u Mitrovici.

„On je došao samoinicijativno da traži posao u našoj kompaniji i mi smo mu našli pomoć. Znamo da je dobar sportista, zna engleski jezik, a takođe je i dobar radnik. Kod nas ne radi redovno, ali ga s vremena na vreme angažujemo kada imamo potrebu,“ objasnio je vlasnik firme, Fadilj Haljiljaj.

Fodjo
Foto: Gazetaolle

Klub Trepča, za koji Fođo Lali igra kao golman, poznat je po višegodišnjim finansijskim dugovanjima igračima.

Predsednik kluba Trepča, Avni Hadžiu, upitan o drugom poslu Fođo Lalija, dao je diplomatski odgovor. „Ne znam ništa. Iako redovno komuniciram sa njim, nije mi rekao. Čak i da radi tokom odmora, nemam ništa da kažem o tome, zato što nije zabranjeno,“ rekao je Hadžiu, poričući da imaju dug prema golmanu.

Usled dugovanja koje Trepča ima prema igračima, mnogi od njih su napustili klub ove zime kako bi prešli u drugi klub. Istu stvar pokušava i Fođo Lali. Kako prenosi Gazeta Olle, na osnovu njihovih izvora, Fođo Lali želi da ode u Sloveniju, ali ima problem sa vizom, te još uvek nije dobio odgovor.

S druge strane Fođo Lali nije želeo da komentariše ove navode.

„Mogu da pričam samo o fudbalskoj karijeri, nije mi dozvoljeno da pričam o menadžmentu Trepče,“ rekao je Fođo Lali, prenosi Gazeta Olle.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.