MUP Srbije pokrenuo istragu o porukama sa zlonamernim i netačnim tvrdnjama o ubistvu Olivera Ivanovića

Oliver Ivanović Mejl koji sam upravo dobio iz kabineta ministra MUP.
Foto: Tviter, Predrag Blagojević

Dan pred godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića i najavljenog velikog protesta u Beogradu zbog toga što nisu otkrivene ubice i nalogodavci, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da sprovodi intenzivnu istragu povodom slanja poruka sa više, navodno imejl adresa državnih organa Republike Srbije, koje su sadržale zlonamerne i netačne tvrdnje o ubistvu ovog srpskog političara sa Kosova i Metohije.

Policija je o svemu obavestila Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, a dosadašnja istraga je pokazala da je reč o takozvanim „spoofing“ porukama čiji je cilj da se dođe do ličnih, finansijskih i drugih poverljivih podataka o osobama kojima je ovaj mejl poslat, navodi se u saopštenju MUP-a.

Navode da je proverama utvrđeno da je najveći broj poruka stigao sa jednog servera u Holandiji, koji se koristi za slanje većeg broja neželjenih poruka.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, policija nastavlja istragu povodom ovog događaja, kako bi identifikovala i pronašla izvršioce ovog krivičnog dela.

Urednik Južnih Vesti, Predrag Blagojević, podelio je na svom Tviter nalogu fotografiju imejla koji je dobio sinoć sa adresa kabineta ministra unutrašnjih poslova ([email protected]) u kom se navodi da „Olivera Ivanovića nisu ubili Albanci nego srpski kriminalci i operativci BIA, koji haraju severnim delom Kosova“.

„Zeleno svetlo za početak cele akcije ubistva Olivera, je dao predsednik Vučić, koji je preko Gašića i Đurića su preneli naredbu Milanu Radojičiću i operativcima BIA,“ navodi se u pomenutom imejlu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.