Mustafa: Ukinite paralelne strukture pa ZSO; Đurić: Mustafa ponovo da pročita sporazum

Formiranje Zajednice srpskih opština mora da bude povezano sa ukidanjem "paralelnih struktura" na Kosovu i Metohiji, kazao je danas za RTK2 Premijer Kosova, Isa Mustafa. Sa druge strane, direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, je u izjavi Tanjugu, pozvao Mustafu da "ne izmišlja nove uslove" kojih se, kako je kazao, nije setio dok je "dogovarao stvaranje novih institucija za jačanje prava Srba u južnoj srpskoj pokrajini".

"Dijalog u Briselu će se nastaviti. Asocijaciju opština sa srpskom većinom moramo da povežemo sa ukidanjem 'paralelnih struktura' koje su još uvek funkcionalne, prema tome, ja mislim da je to proces koji će se nastaviti," kazao je Mustafa danas u Plemetini.

A direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, pozvao je Mustafu da "još jednom pročita tekst sporazuma koji je potpisao" i, kako je dodao, prestane da osporava ono što je sam dogovorio u vezi sa uspostavljanjem ZSO.

"Odavno smo se u ovom dijalogu uverili da je čuvena 'besa' izgubila svaki smisao među albanskim političarima, a vidimo da ni potpis njihovih najviših predstavnika na sporazum pod pokroviteljstvom EU nije dovoljan garant njegove primene," kazao je Đurić u izjavi Tanjugu.

Đurić danas i sutra boravi u Briselu gde se nastavlja dijalog na ekspertskom nivou između Beograda i Prištine. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.