Mustafa: Kurti dobro da razmotri poslednju ponudu ili ništa od budućih sastanaka

Kurti Mustafa
Foto: Koha

Lider Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa, izjavio je da je ta stranka posvećena postizanju vladajuće koalicije sa Pokretom Samoopredeljenje (LVV) i dodao da to zavisi od stranke koja je na izborima bila pobednička, prenosi Indeksonline.

„LDK ima volju i posvećenost za postizanje koalicije na kojoj smo dugo radili. Završili smo vrlo važnu fazu rada na usklađivanju upravljačkog programa, u definisanju oblasti u kojima će upravljati koalicija LDK – Samoopredeljenje i manjinske stranke. Postoji nekoliko stvari za koje sam, kao predsednik LDK, bio ubeđen da će biti rešene i dogovorene na prvom ili drugom sastanku, i nikada nisam očekivao da će sve to potrajati toliko dugo, ali cenim da će se to razrešiti voljom stranke koja je na izborima izašla kao pobednik“, istakao je Mustafa.

Lider LDK je poručio i da Samoopredeljenje treba dobro da razmotri poslednju ponudu DSK-a, jer je prema njegovim rečima, izbalansirana. Takođe, kako prenosi Gazeta Express, Mustafa je istakao da neće biti više sastanaka sa Kurtijem ako ovu ponudu Samoopredeljenje odbije.

„Samoopredeljenje treba dobro da razmotri ponudu koju smo uputili, jer je veoma izbalansirana i obezbeđuje da dva subjekta učestvuju jednako u najvišim predstavničkim telima i upravnim organima Kosova. To omogućava poverenje i obezbeđuje nam da postignemo svoje ciljeve. Ukoliko se ti uslovi ne obezbede, onda bi bilo neizvesno kako bi ta koalicija funkcionisala, čak i ako bi bila uspostavljena. Stoga, očekujemo da se naša ponuda uvaži, proceni i da se dobije odgovor od Samoopredeljenja koji će nam omogućiti da uskoro napravimo koaliciju“, istakao je Mustafa.

Upitan da li postoji pritisak međunarodnih faktora da LDK i Samoopredeljenje formiraju vladu, Mustafa je poručio da su međunarodni faktori zainteresovani da Kosovo formira novu vladu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.