Mušnikovo posle demoliranja kuće Petrovića: Meštani iznenađeni incidentom

Mušnikovo, FOTO: RTK2

Porodična kuća Dragoslava Petrovića iz Mušnikova kod Prizrena demolirana je u utorak, kada su nepoznati počinioci provalili u kuću i uništili sve što se u njoj nalazilo. Meštani su iznenađeni tim činom jer, kažu, ranije nisu imali problema.

Porodica Petrović godinama ne živi u kući u Mušnikovu, ali po rečima meštana, povremeno obilaze svoje domaćinstvo. Većina meštana je iznenađena ovim činom, naglašavaju da gaje dobrosusedske odnose sa komšijama Albancima, dok ima i onih koji su zabrinuti za svoju bezbednost.

„Iznenađen sam, ali mi je i krivo, zaista nije u redu da se ljudima koji nisu ni mrava zgazili takve stvari dešavaju. Meni se čini da su to uradili mlađi ljudi, jer sa starijim komšijama zaista nikakvih konflikata nije bilo,“ kaže meštanin Mušnikova Novica Anđelković.

KoSSev: Juče je RTV Kim javio da je porodična kuća Dragoslava Petrovića iz Mušnikova kod Prizrena provaljena i u potpunosti demolirana. Ulazna vrata su obijena a sve prostorije i nameštaj u njima su devastirani i polomljeni. U dnevnom boravku lomljeni su i pod i zidovi, a porodične fotografije bačene na pod, polomljena je i ikona sveca porodične slave ove porodice. Kuća je bila više puta meta napada i pljački.

„Lepo živimo, nemam lošu reč da kažem, nemamo ni sa kim problema. Kako da se ne plašim, plašim se,“ kaže meštanka Mušnikova Duška Ljubisavljević.

Iz policijske stanice u Ljuboždi kažu da je slučaj prijavljen i da je istraga u toku.

„Policijska stanica je u sredu oko 15:30 dobila informaciju da je u selu Mušnikovo oštećena imovina. Po prijemu informacije relevantne jedinice su izašle na lice mesta i preduzele sve potrebne aktivnosti. Istragu vrši policijska stanica Prizren. Intenzivno se radi na rasvetljavanju slučaja i preduzete su sve zakonske mere i dalje procedure u vezi sa slučajem. U kući ima demoliranih stvari, oštećeni je izjavio da je na drugom spratu pričinjena šteta. S obzirom na to da u kući niko ne stanuje, možda je oštećena i od vremenskih uslova,“ ističe portparol policijske stanice u Ljuboždi Veselj Gaši.

U Mušnikovu je od nekadašnjih 100 domaćinstava ostalo svega 25, mahom starijih Srba jer u selu nema ni škole, a ni perspektive za mlade. Ima i onih koji povremeno, ali kako preostali meštani kažu, sve ređe obilaze svoja imanja, jer su život nastavili na nekom drugom, možda boljem mestu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.