Mušnikovo kod Prizrena: Demolirana kuća porodice Petrović

Porodična kuća Dragoslava Petrovića iz Mušnikova kod Prizrena provaljena je i u potpunosti demolirana, saznaje RTV Kim. Kuća je bila meta više napada u prošlosti. Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji.

Ulazna vrata su obijena a sve prostorije i nameštaj u njima su devastirani i polomljeni.

U dnevnom boravku lomljeni su i pod i zidovi, a porodične fotografije bačene na pod, polomljena je i ikona sveca porodične slave ove porodice.

Oko kuće koja se nalazi na ulazu u selo Mušnikovo, posečeno je drveće i donešene su automobilske gume.

„Nema ovde šta da se odnese, sve što je vredelo je odneseno i uništeno. Ovo je čista provokacija i vrsta pritiska na moju porodicu,“ izjavila je monahinja dr Irina Petrović, prenosi RTV Kim.

KoSSev nezvanično saznaje da tokom leta u kući boravi inače raseljena srpska porodica Petrović, a kuću obilazi monahinja Irina čija je takođe porodična kuća.

Kuća je bila više puta meta napada i pljački. U avgustu prošle godine, počela je izgradnja puta tik do imanja Petrovića što je dovelo do ugrožavanja štale i okućnice.

Poslednji, kao i ostali slučajevi prijavljeni su kosovskoj policiji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.