Muškarac sa Kosova uhapšen u Albaniji po UNMIK poternici

Policija
Illustration

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Policija je na graničnom prelazu Morina uhapsila 57-godišnjaka sa Kosova. Protiv A. B, iz sela Trnava, bila je podignuta međunarodna poternica od strane Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK), zbog „pokušaja ubistva u otežavajućim okolnostima“ i „posedovanja oružja“.

Prema saopštenju državne policije u Albaniji, on će biti izručen za dalje aktivnosti.

„Na ulazu graničnog prelaza Morina, službe granične policije, kao rezultat pojačanih mera i razmene informacija sa INTERPOL-om u Tirani, privele su građanina proglašenog za međunarodnu potragu – A. B. starog 57 godina, sa prebivalištem u Trnavi, Kosovo“.

„Tokom obrade i verifikacije podataka u sistemu, ispostavilo se da je ovaj građanin međunarodno tražena osoba od UNMIK-a na Kosovu za krivična dela ‘pokušaj ubistva u otežavajućim okolnostima’ i ‘nezakonito posedovanje oružja’, predviđenih Krivičnim zakonikom Kosova. Na kraju istražnih radnji, specijalci Sektora za istraživanje zločina u Kukešu izveli su njegovo privremeno hapšenje, s ciljem izručenja državi Kosovo, na osnovu Evropske konvencije o izručenju iz 1957. godine“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.