Albanac osumnjičen za sinoćni napad nožem u K. Mitrovici tereti se za ubistvo u pokušaju

FOTO: KoSSev

Mera 48-časovnog pritvora određena je muškarcu koji je sinoć napao tri osobe nožem u severnom delu Kosovske Mitrovice i pritom jednoj od njih naneo fizičke povrede.

Do napada je došlo u blizini raskrsnice kod Tehničke škole oko 22:00 kada je Albanac sa Kosova A. S. (1997) sa nožem u ruci krenuo ka trojici Srba ubrzanim korakom, saopštio je danas za KoSSev nove detalje portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Kako navodi, jedan od trojice Srba upozorio je drugove, nakon što je uočio da osumnjičeni  drži podignutu ruku i nož u drugoj ruci i govori „hajde, hajde“.

Povrede nožem u predelu lica i iza uha zadobio je M. M. (1987) u čijem su društvu neposredno pre napada bili i M. N. (1987) i P. Đ. (1989), takođe Srbi sa Kosova.

Povređena osoba potom je prebačena u KBC u Kosovskoj Mitrovici gde je i hospitalizovana, a njegovi drugovi su odvedeni u policijsku stanicu radi uzimanja izjava.

Osumnjičeni je neposredno nakon napada i uhapšen, nakon čega je odveden u stanicu radi ispitivanja.

Radović navodi da se A. S. ponašao „veoma čudno i agresivno“, nakon čega je dežurni tužilac naložio da se odvede lekaru, te, ukoliko se utvrdi da za intervencijom nema potrebe, da mu se odredi mera prtivora.

Ubrzo zatim njemu je određeno 48-časovno zadržavanje.

Radović je potvrdio da se i dalje sprovode istražne radnje od strane regionalne istražne jedinice regiona Mitrovica Sever. Osumnjičenom se stavlja na teret ubistvo u pokušaju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.