MUP Srbije: Pojačana kontrola saobraćaja tokom vikenda

FOTO: Kurir

Pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom vikenda vršiće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, a akcenat će biti na kontroli motocikala i mopeda, saopštio je MUP Srbije.

„Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, naročito na roditelje da prevoze decu u skladu sa propisima, a na vozače motocikala i mopeda da poštuju propise po pitanju ograničenja brzine i korišćenja zaštitne opreme“, izjavio je Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova .

Iz MUP-a su ukazali na to da se tokom prethodnog vikenda u Srbiji dogodilo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda u kojima je stradalo šest osoba, među kojima i jedno trogodišnje dete.

Pripadnici MUP-a Srbije početkom aprila sproveli su i akciju pojačane kontrole saobraćaja koja je bila usmerena na korišćenje sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece.

Ova akcija sprovedena je u 30 evropskih država koje su članice organizacije ROADPOL i trajala je nedelju dana.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.