Molotovljevim koktelom na kancelarije kosovske predsednice

Maskirana lica gađala su rano jutros Molotovljevim koktelom kancelarije odlazeće kosovske predsednice, Atifete Jahjage, koje se nalaze u zgradi kosovske skupštine u Prištini, saopšteno je danas iz Kosovske policije. 

Kako navode iz  policije, napad je izvršen oko 4 ujutru, a nepoznati napadači su prvo, gađavši kamenicama polomili staklo na prozoru zgrade, te pokušali da ubace Molotovljev koktel. Međutim, kako u tome nisu uspeli, boca sa Molotovljevim koktelom je udarila o zid zgrade, te se na zidu mogu videti tragovi sagorevanja tečnosti koja je bila u boci.

Reakcija kosovskih zvaničnika za sada nema, a odgovornost za napad još uvek niko nije preuzeo. 

U prethodne dve nedelje u Prištini se dogodio niz napada na kosovske zvaničnike i njihovu imovinu. Najskorijem napadu na kosovskog ministra socijalnog staranja, Arbana Abrašija, kada je gađan jajima, prethodili su napadi na privatnu imovinu – automobile, šefa parlamentarne grupe Demokratske lige Kosova, Ismeta Bećirija, zamenika kosovskog ministra administracije lokalne samouprave, Bajrama Gecaja i ministra poljoprivrede, Memljija Krasnićija. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.