Mladom glumcu Aleksi Simiću iz AP „Janićije Popović“ iz Gračanice nagrada žirija publike na festivalu u Kuli

Aleksa Simić
Foto: Dom kulture „Gračanica“

Odlukom žirija publike mladom glumcu Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Aleksi Simiću, juče je na 62. Festivalu amaterskih pozorišta Srbije uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Igra“, saopštili su iz Doma kulture „Gračanica“.

Mladi glumci iz Gračanice su na sceni Kulturnog centra u Kuli izveli predstavu „Igra“.

Domaćin festivala direktor Kulturnog centra Kula, Kamenko Bertić, ocenio je da su mladi glumci sa Kosova i Metohije ostavili „snažan utisak i da je svaki od mladih glumaca uložio veliki trud za ovu predstavu“ i posebno izdvojio mladog glumca Aleksu Simića koji je u predstavi igrao mačora Šicka, navodi se u saopštenju Doma kultura.

Foto: Dom kulture „Gračanica“

Nastupom dece glumaca iz Gračanice bio je zadovoljan reditelj predstave Boško Boškov.

„Jako sam zadovoljan kako su se deca snašla u potpuno novim uslovima na mnogo manjem prostoru sa mnogo manje mogućnosti koje nudi scena u Kuli, oni su se fantastično snašli svi do jednog, a to je i publika prepoznala i nagradila je naše mlade glumce aplauzom“, kazao je Boškov.

Nakon odigrane predstave, mladi glumci iz Gračanice i predstavnici Doma kulture obišli su Likovnu galeriju Kulturnog centra Kula, Narodnu biblioteku Kula i tom prilikom se upoznali sa njihovim radom i knjižnim fondom i videli izložbu pod nazivom „U susret muzeju“.

Uručene su im i knjige na poklon, a deca su postala i počasni doživotni članovi biblioteke.

Takođe u Kuli su obišli i Hram Svetog Apostola Marka, gde ih je kako navode iz Doma kulture, ugostio i darivao otac Borislav Tošić.

Ovaj Festival okupio je amaterska pozorišta iz Kule, Leskovca, Bečeja, Beograda, Trstenika, Smederevske Palanke, Prijepolja i Gračanice.

Organizatori ovog Festivala su Savez amatera Srbije, Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula i Kulturni centar Kula u čijim prostorijama se Festival realizuje, a domaćin Festivala je opština Kula.

Odlazak predstave „Igra“ na 62. Festival amaterskih pozorišta Srbije pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Opština Gračanica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.