Mitrovički sportisti za vikend: Preko 30 medalja!

Nakon što su pre samo nedelju dana, u različitim sportovima, osvojili ukupno četiri medalje, naši mladi sugrađani su, sa osvojene 32 medalje, juče opet briljirali na takmičenjima u centralnoj Srbiji i regionu. Najuspešniji bio je Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica" sa osvojenih 27 medalja, zatim sledi istoimeni MMA klub sa četiri, a potom i mlada i uspešna kikbokserka Natalija Savić iz kluba "028", koja je medalju osvojila na međunarodnom turniru u Bosni i Hercegovini. 

Za OKK "Kosovska Mitrovica" 27 medalja

Na turniru "Trofej Raške 2017", održanom juče u istoimenom gradu – karatisti OKK "Kosovska Mitrovica" osvojili su osam zlatnih medalja, jedanaest srebrnih i osam bronzanih. 

U pojedinačnoj konkurenciji, zlatom su se okitili Mirza Pepić u kategoriji mlađih seniora -84 kg, Lazar Škoprdić među juniorima -55 kg, zatim Anđela Ilić među devojčicama rođenim 2004., u kategoriji +54 kg, Sara Nedeljković među devojčicama rođenim 2006. godine, u kategoriji +44 kg, kao i Stefan Timotijević među dečacima rođenim 2007. godine, u kategoriji -35 kg i Jovan Mugranić 2006. godište, u kategoriji -50 kg.

U ekipnoj konkurenciji zlato su osvojili mlađi seniori i pionirke.

Srebrni u Raškoj bili su Tamara Radulović u kategoriji seniorki i mlađih seniorki, Ninoslav Biševac i Fatma Bektović u kategoriji juniora do 55, odnosno 59 kilograma, Nikolina Mojsilović kadetkinja u kategoriji do 54 kg, Anastasija Portić među devojčicama 2004. godine do 54 kg, Lejla Bandić među devojčicama istog godišta, i to u kategoriji do preko 54 kg, Lidija Milidragović 2006. godište u kategoriji do 40 kg, kao i Aleksandar Kasalović 2006. god u kategoriji do 45 kg. 

Bronzom su se okitili Milan Simonović i Aleksa Simović u kategoriji mlađih seniora do 84 kg, zatim Aleksandar Jovanović i Nikola Mitrović, među juniorima u kategoriji do 76, odnosno, preko 76 kg, Jovana Anđelković, takođe, juniorka u kategoriji preko 59 kg i Anastasija Mojsilović 2006. godište u kategoriji preko 44 kilograma.

U ekipnoj konkurenciji juniori su nastupili u dva sastava i oba su odneli bronzane medalje.

Postignutim rezultatima, klub iz Kosovske Mitrovice zauzeo je drugo mesto u generalnom plasmanu, među 40 klubova i preko 500 takmičara iz centralne Srbije. 

Za MMA klub 4 medalje

I MMA borci imali su uspeha na prvenstvu Srbije za juniore i kadete u Knjaževcu. Vratili su se sa ukupno četiri medalje – po jednom zlatnom i bronzanom i dve srebrne. 

Najsjajnije odličje uzeo je Bojan Radulović u kategoriji 62 kg, srebrne medalje Savo Lazić i Aleksa Marić u kategorijama 6, odnosno, 70 kg i bronzu Luka Jokić, u kategoriji 77 kg.

MMA klub "Kosovska Mitrovica" je, uz osvojene medalje, i najbolji klub na turniru.

Za Nataliju opet medalja

Još jedan uspešan vikend je i iza mlade kikbokserke Natalije Savić iz kluba "028".

Na međunarodnom takmičenju Balkan open u Trešnju, u Bosni i Hercegovini, Natalija je osvojila bronzano odličje u konkurenciji juniorki do 60 kg, u disciplini low kick

Podsetimo, takmičarka KBK "028" prošlog vikenda bila je zlatna na državnom prvenstvu u Somboru, a mladi karatisti iz Kosovske Mitrovice na državnom prvenstvu u karateu za poletarce, pionire i nade u Mladenovcu osvojili su dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.