Mitrovički maturanti i ove godine na maturu bez automobila – bezbedno i bez rizika

Nova generacija učenika srednje Tehničke škole „Mihailo Petrović- Alas“ iz Kosovske Mitrovice nedavno je proslavila maturu. Kao i prethodnih godina, tako i ove, organizovana je akcija „Na maturu bez automobila“, a sve zarad bezbednog proslavljanja poslednjeg dana školovanja.

Tehnička škola u Kosovskoj Mitrovici, već četvrtu godinu zaredom, uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja sprovodi akciju „Na maturu bez automobila“.

Ova škola je jedina koja ovu akciju sprovodi na Severu Kosova. Ključni razlog je to što žele da promovišu bezbednost u saobraćaju, na koju na ovaj način ukazuju i škola, i đaci i njihovi roditelji.

Kao i prethodnih godina i ove je uspešno realizovana akcija „Na maturu bez automobila“, poručuju iz Tehničke škole.

Uz pratnju trubača, učenici su na svoju matursku paradu krenuli pešaka u pratnji svojih profesora.

Osim toga što nijedan učenik 69. generacije ove škole nije došao automobilom tokom proslave mature, takođe niko od učenika to nije uradio i tokom poslednjeg dana njihovog srednjoškolskog obrazovanja.

Ovi maturanti proslavili su završetak svog školovanja bezbedno i bez rizika, a za njima je ostala jedna od najlepših noći, koju će sigurno pamtiti.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.