Mitrovički mališani igrom započeli Dečju nedelju

Koncertom mališana kulturno-umetničkog društva "Kosovski Božur" na trgu "Braće Milić" u Kosovskoj Mitrovici zvanično je i otvorena "Dečja nedelja" koja će trajati do 11. oktobra. Nakon koncerta, učenici osnovnih i srednjih škola imali su priliku da kredama crtaju po asfaltu gradskog trga, ostavljajući za sobom crteže koji će u narednim danima krasiti grad. Među onima koji su oslikali gradski asfalt bili su i učenici osnovne i srednje škole "Kosovski božur". Mitrovički mališani su danas, takođe, posetili i gradski muzej. 

"Lancom međusobno povezanih igrača, zvanično je i počela Dečja nedelja na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica. Želimo da sva deca na našoj teritoriji budu povezana i da sva deca međusobno razmenjuju svoja razmišljanja, svoj talenat i na taj način želimo da stavimo akcenat upravo na mlade, kako bi se oni u buduće vreme na pravi način socijalizovali u normalnom društvu," poručio je portparol Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Sergej Zaporožac.

Nakon koncerta, akcija obeležavanja Dečje nedelje se nastavila posetom gradskog muzeja gde su učenici imali priliku da pogledaju neka od umetničkih dela koja su izložena u gradskom muzeju. Onima koji su prvi put posetili muzej, poseta je bila posebno interesantna. 

"Divno sam se provela, ovde sam prvi put i planiram opet da dođem," rekla je učenica šestog razreda Teodora Krsmanović u izjavi za KoSSev, koja je dodala da se raduje svim aktivnostima koje su planirane za ostatak nedelje.

Tokom današnje posete muzeju mališane je dočekala direktorica muzeja, Biljana Milentijević, koja je poručila da se nada da će gradski muzej uspostaviti saradnju sa školama kako bi se organizovale učeničke posete.

Za sutra je planiran nastavak aktivnosti, kada se ujedno obeležava i dan Otvorenih vrata. Povodom sutrašnjeg dana, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica primiće učenike mitrovičkih osnovnih škola i upoznati ih sa radom opštine. Prijemu će prethoditi kviz znanja za osnovce u osnovnoj školi "Branko Radičević".

Dečju nedelju organizuje Odeljenje za društvene delatnosti Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.