Mitrovički inovacioni centar i UNMIK donirali preko 400 vizira, spremni za nove inicijative

Viziri zaštitni
Foto: Fejsbuk, Lokalna inicijativa LINK

Inovacioni centar mitrovičke nevladine organizacije „LINK“ bio je aktivan tokom prethodna dva meseca proizvevši više od 400 zaštitnih vizira koje su donirali osoblju zdravstvenih ustanova severno i južno od Ibra.

Viziri su podeljeni medicinskom osoblju u severnoj i južnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku, Leposaviću, Gnjilanu, Vučitrnu, Suvoj Reci, Kamenici i Donjoj Gušterici.

„Znam da smo uradili nešto značajno za naše zdravstvene radnike, a za mene je bilo značajno to što nismo delili sredine, već smo uspeli da stvarno pomognemo u toliko mesta. Za mene lično su najznačajniji ali i najlepši trenuci bili tada kada bi nam se javljali iz opština, iz bolnica, ili pojedinci, sa molbom da im izradimo vizire, jer su već čuli da smo pokrenuli sopstvenu incijativu da pomognemo lekarima, sestrama i drugom medicinskom osoblju“, prenosi za KoSSev svoje utiske direktor Mitrovičkog inovacionog centra, Marko Rakić.

Tako se prisetio poziva sa internog odeljenja mitrovičke bolnice, molbe iz Donje Gušterice, u koju su uspeli da upute oko 70 vizira, ili pomoći Suvoj Reci odakle ih je pozvao i pomoć zatražio predsednik opštine.

Da bi se jedan vizir izradio potrebno je od sat i po do sat i 45 minuta. Bio je to veći posao za inovacioni centar i u smislu potrebnog vremena i strpljenja, ali i u obezbeđivanju materijala. U ovom poslednjem pomogao je UNMIK omogućujući neophodni materijal i opremu.

Rakić dodaje da je organizacija koja okuplja mlade ljude u gradu na Ibru spremna i za drugi talas, ukoliko se on dogodi, kao i za nove društveno korisne inicijative. Do tada, zahvalio se svima koji su ih podržali, ali i prepoznali značaj ovog vida zaštitne opreme.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.