Mitrovdanske zadušnice uz poštovanje epidemioloških mera

Sutra su Mitrovdanske zadušnice. Ove godine će ih vernici na Kosovu obeležiti u skladu sa merama protiv pandemije koronavirusa.

Kako je za KoSSev potvrdio večeras portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, građanima će na Severu biti dozvoljeno da izađu na groblje, ali je neophodno poštovati mere.

Radović navodi da će pripadnici policije izaći na teren i opominjati građane ukoliko se ne pridržavaju mera, kao i da će se izricati kazne onima koji se budu suprotstavljali.

Prema novim merama kosovske vlade zabranjen je svaki vid okupljanja više od pet građana na javnim mestima, dok je osim održavanja distance, neophodno nositi i zaštitnu masku.

Novom odlukom vlade dozvoljene su verske ceremonije i aktivnosti u verskim objektima i van njih, ali u skladu sa Priručnikom za zaštitu od širenja koronavirusa, dok je je merenje temperature obavezno za sve pri ulasku u verske objekte.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.