Lajčak predstavio „kompromisni dokument“ za pitanje dinara i čeka konstruktivne komentare

Lajčak Petković Bisljimi
FOTO: Miroslav Lajčak/X

Novi susret glavnih pregovarača Beograda i Prištine o pitanju dinara završen je isto kao i svi prethodni – sa uzajamnim optuživanjem, bez rešenja. Međutim, novina je to što je EU izašla sa novim predlogom za rešenje.

Par sati nakon današnjih razgovora Petra Petkovića i Besnika Bisljimija oglasio se i izaslanik EU za dijalog, Miroslav Lajčak.

„Bio sam domaćin sastanka u sklopu dijaloga o napretku za dinarsko pitanje“, poručio je u kratkoj objavi na društvenoj mreži „X“.

Kaže da je sastanak pružio dovoljno prostora stranama da objasne svoje stavove.

Nakon što su i Petković i Bisljimi saopštili da im je dostavljen novi predlog EU, to je potvrdio i Lajčak.

„(Sastanak) je završen predstavljanjem kompromisnog dokumenta u nastojanju da se premoste razlike. Biću domaćin na sledećem sastanku nakon što dobijem konstruktivne komentare“, poručio je Lajčak.

Obe strane su prethodno potvrdile upravo to da će Lajčaku poslati svoje komentare. Predstavnik Beograda je ujedno najavio da je novi sastanak zakazan za 13. maj.

Šta su kazali glavni pregovarači Beograda i Prištine čitajte u posebnim vestima.

Bisljimi o dinaru: Novi predog Lajčaka, hoće da ispoštuje crvene linije, ali smo zabrinuti zbog stavova Srbije o ZSO i ilegalnim strukturama

Još jedan sastanak o dinaru bez dogovora, nova runda 13. majaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.