K.Mitrovica: Mirnija noć i za Hitnu pomoć

Hitna pomoć
Foto: (KoSSev) Ilustracija

Mirna noć posle dužeg vremena bila je i za mitrovičku službu Hitne pomoći.

Osim jučerašnje saobraćajne nezgode koja se dogodila u popodnevnim satima, lekari i njihovi asistenti iz ove službe u Kosovskoj Mitrovici intervenisali su kod „redovnih slučajeva“, saznaje KoSSev u hitnoj pomoći.

To su uglavnom bili pacijenti koji su se žalili na glavobolje i visok pritisak.

Za razliku od ranijih godina, i tradicionalnih kolektivnih novogodišnjih proslava, novogodišnja noć dočekana je u domovima u krugu porodica, te je ovog puta izostala na sreću medicinska intervencija za prekomernu upotrebu alkohola.

Slično je bilo i kada je rad policije u pitanju. O tome detaljnije u posebnoj vesti.

Osim što njihovo radno vreme ne poznaje praznike i neradne dane, služba hitne pomoći je već mesecima posebno izložena naporima i riziku u pandemiji koronavirusa, uz kovid odeljenja mitrovičke bolnice i samu kovid ambulantu koja se nalazi u krugu Doma zdravlja.

U mitrovičkoj bolnici od kovida se trenutno leči 83 pacijenta, od toga 34 je na kiseoničnoj terapiji i sve nade se polažu u skoru vakcinaciju. Ipak, dobre vesti su da su cifre trenutno u značajnom padu u odnosu na prošlu nedelju, kada se na odeljenjima lečilo 146 pacijenata, od kojih je dvoje bilo na respiratorima, 10 na mašinama za brži protok kiseonika i 69 sa kiseoničnom potporom.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.