Ministri spoljnih poslova zemalja EU za brzu istragu ubistva Ivanovića. Dačić: Informacije, pa razgovori

Ministri spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije zaključili su da istraga o ubistvu Olivera Ivanovića treba brzo da bude sprovedena i da dijalog između Prištine i Beograda treba da bude nastavljen, izjavila je ministarka spoljnih poslova Hrvatske, Marija Pejčinović-Burić, javio je Tanjug, pozivajući se na agenciju Hina. Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, sa druge strane, poručuje – konkretne infomacije o ubistvu, pa razgovori.

"Spomenulo se i pitanje Kosova i ubistva koje se tamo desilo," rekla je Pejčinović-Burić nakon sastanka ministara u Briselu.

"Zaključak je da treba napraviti da se brzo sprovede istraga, da se vrati dijalog između Prištine i Beograda i da se zapravo, koliko je to moguće, ovaj incident koji je opasan presedan – ne ponovi i da se ova situacija što pre razreši," dodala je.

Ubistvo Ivanovića pretnja za stabilnost regiona i nastavak dijaloga

O ubistvu Olivera Ivanovića i nastavku dijaloga Beograda i Prištine danas je govorio i ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić.

Na radnom ručku sa ambasadorima država članica EU u Beogradu, kako je saopšteno iz MSP-a Srbije, Dačić je kazao da ubistvo Ivanovića predstavlja pretnju za stabilnost regiona i nastavak dijaloga.

Od prištinskih vlasti i međunarodnih institucija prisutnih na Kosovu i Metohiji očekuje da što pre pronađu i procesuiraju odgovorne. 

Ponovio je da je srpska strana opredeljena za dijalog, ali da će razgovore nastaviti kada dobije "konkretne informacije o zločinu koji se dogodio" – navode takođe iz MSP-a.

Detaljnije o ubistvu Ivanovića čitajte na našoj tematskoj stranici "Ubistvo Olivera Ivanovića". Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.