Kompanija Elkos group ulaže u Crnoj Gori

U Bijelom Polju položen je kamen temeljac za gradnju trgovinskog centra kompanije ETC, čije je sedište na Kosovu. Investicija je vredna 3,5 miliona evra, a obezbediće stotinu novih radnih mesta, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

Kamen temeljac položili su premijer Crne Gore Duško Marković, predsednik opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, i vlasnik kompanije ELKOS Ramiz Keljmendi.

"Izražavam zahvalnost kompanijskom menadžmentu, posebno vlasniku kompanije ELKOS grupe gospodinu Ramizu Keljmendiju za njegovu poslovnu odluku da pokrene ovu investiciju u Bijelom Polju i naravno, sa već uspostavljenom ili funkcionalnom investicijom u Rožajama, doprinese ne samo razvoju Bijelog Polja, nego i razvoju Crne Gore i rastu njene ekonomije," rekao je Marković.

U objektu ukupne površine 6.209 metara kvadratnih biće zaposleno 60 radnika u trgovini, 40 u poslovnim prostorima, kao i samostalni preduzetnici. 

Kompanija Elkos group, koja je osnovana 1989. na Kosovu, upošljava oko 3.500 radnika. Na Kosovu posluje sa 30 marketa i distributnim centrima u svim gradovima.

Kompanija ima dva poslovna centra u Makedoniji – u Štipu i Gostivaru, dok u Albaniji ima otkupni centar za voće i povrće koji je jedan od najvećih u regionu. U Crnoj Gori ima poslovni centar u Rožajama.

RTK 2Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.