Ministarstvo za zajednice i povratak deli pakete hrane i higijenskih sredstava

Dalibor Jevtić
Foto:Printscreen, kosovsko ministarstvo za povratak i zajednice

Kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak pokrenulo je akciju u 18 opština na Kosovu pod nazivom „Da život pobedi“ raspodele 10,8 tona osnovnih životnih namirnica, uz 7.497 komada sredstava za higijenu u 300 paketa od koje će direktnu korist imati približno 907 najugroženijih osoba, saopštili su iz ovog ministarstva.

Ova akcija usmerena je na najranjivije kategorije stanoviništva a to su povratnici, ugrožena interno-raseljena lica koja žive u kolektivnim centrima, korisnici socijalne pomoći, starije osobe, osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji i izolovani pripadnici nevećinskih zajednica.

Akcija „Da život pobedi“ sprovodi se u tesnoj saradnji sa opštinama, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite za predstavnike Ministarstva za zajednice i povratak i volontere koji učestvuju u raspodeli  300 paketa pomoći.

Ova akcija sprovodi se u opštinama Istok, Kamenica, Klokot, Klina, Peć, Prizren, Orahovac, Lipljan, Obilić, Vučitrn, Štrpce, Gnjilane, Gračanica, Vitina, Uroševac, Ranilug, Parteš i Novo Brdo.

Iz ovog ministarstva apeluju na druge institucije, organizacije i ljude dobre volje da se priključe ovoj zajedničkoj akciji, jer jedino solidarni mogu da se bore protiv pandemije virusa korona.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.