Ministarstvo pravde Srbije prosledilo Prištini dokumenta u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića

Ministarstvo pravde Srbije prosledilo je danas Prištini, preko Kancelariji EULEX-a u Beogradu, dokumenta Tužilaštva za organizovani kriminal. Dokumentacija je prosleđena po osnovu dva zahteva za pravnu saradnju prištinskih organa u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića – saopšteno je iz ovog ministarstva.

Dokumenta sadrže podatke i obaveštenja koja se odnose na istragu ubistva Ivanovića, a koje je to tužilaštvo prikupilo u saradnji sa nadležnim organima u Srbiji, u cilјu otkrivanja počinioca – dodaje se u saopštenju.

"Ministarstvo pravde izražava nadu da će prištinski organi pokazati spremnost za ažurnijom razmenom informacija i saradnjom sa nadležnim organima u Beogradu, uzimajući u obzir da je rasvetlјavanje okolnosti pod kojima je Ivanović ubijen od velikog značaja za mir i stabilnost u južnoj srpskoj pokrajini," kazala je ministarka pravde, Nela Kuburović.

Da će dokumentacija da bude prosleđena Prištini, prethodno je za redakciju Insajdera potvrđeno iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Ipak, tužilaštvo nije odgovorilo na pitanja ove redakcije koje podatke je Priština tražila, kao i šta je ono prikupilo od toga.

Razmene informacija između Beograda i Prištine nije bilo dve nedelje od ubistva Olivera Ivanovića, da bi potom, 5. februara, kosovski ministar pravde, Abeljard Tahiri, naveo da je Beogradu dostavljena dokumentacija o toku istrage ovog ubistva.

Isti ministar tvrdio je ranije da je ministarstvo kojim rukovodi uputilo četiri pisana zahteva Beogradu u vezi sa ubistvom Ivanovića, ali i da odgovori nisu stigli. 

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara, sa šest hitaca iz vatrenog oružja, ispred prostorija svoje stranke, u severnom delu Kosovske Mitrovice.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.