Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Na kuću pripadnika Kosovske policije u Žerovnici, u opštini Zvečan, sinoć je bačen molotovljev koktel. Nije naneta veća šteta.Kuća je vlasništvo pripadnika KPS-a kojem je krajem marta izgoreo automobil u centru Severne Mitrovice, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije za region Sever.Na pitanje KoSSeva da li je kuća vlasništvo pripadnika KP-a kojem je krajem marta takođe zapaljen automobil, Hoti je potvrdno odgovorio i istovremeno je naveo da policija radi ozbiljno na slučaju.

Pre svega nije mu krajem marta izgoreo automobil nego mu je zapaljen pa je izgoreo. Drugo, to što policija ozbiljno radi na slučaju, ništa ne znači jer je i ranije ozbiljno radila a nije imala rezultate. I treće, izvršioci pojma nemaju gde je Aleksandrova kuća.

O paljevinama automobila na ovonedeljenoj sednici SO Severna Mitrovica govorio je i komandir stanice u Severnoj Mitrovici, Đorđe Karamarković.On je potvrdio da je Kosovskoj policiji poznato da se paljenja automobila izvršavaju rano ili kasno ujutru, na isti način i da su sredstva uvek ista. Potvrđeno je da su u istragu uključene sve snage – regionalne, stanične, obaveštajne, te da su slučajevi "vrlo teški za rasvetljavanje" i da, kako je rekao, nijedan slučaj do danas nije rešen.

OLIVER IVANOVIĆ ???

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, izjavio je da će Srbija sarađivati sa Sudom za ratne zločine.On je poručio da je Srbija za razgovor i kompromis i da neće prihvatiti jednostrana nametanja, te da o tome niko ne treba da ima dilemu.Na pitanje kako ocenjuje stav Srpske pravoslavne crkve i preporuku da da se sačekaju "bolja vremena" za rešenje kosovskog problema, Đurić kaže da bi voleo da je u preporukama više konkretnih predloga za rešenje, a ne samo isticanje problema.

Nema potrebe. Vi ste sve već rešili. Nas u stradanje i nestajanje a sebe na smetlište.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavljaće Srbiju na sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN. Tokom sednice biće razmatran izveštaj generalnog sekretara UN o radu UNMIK-a za period od 17. januara 2018. do 15. aprila 2018. godine. Dačić će u svom izlaganju dati osvrt na izveštaj Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a u izveštajnom periodu, odnosno, izneće našu ocenu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji i delovanju UNMIK-a, saopštilo je Ministarstvo.

Ja sam definitivno i neopozivo odlučio i javno iznosim: Ivica Dačić mene ne predstavlja.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.