Milovan Brkić oslobođen optužbe

Printskrin: Youtube/Slavija Info

Prvi osnovni sud u Beogradu oslobodio je optužbe novinara, Milovana Brkića, po tužbi vlasnika kompanije „Eko Vlasina“ Nikole Petrovića za uvredu, prenos N1.

Sud je utvrdio da tuženi Brkić nije autor spornih tekstova pod naslovima „Dok je kuma i brata neće biti rata“ i „Kumova struja i njena cena“, objavljenih u magazinu „Tabloid“.

U presudi je navedeno da Brkić kao urednik ne može biti odgovoran zbog uvreda iznetih u tekstu čiji on nije autor.

Nikola Petrović je kum predsednika Aleksandra Vučića i nekadašnji direktor Elektromreže Srbije (EMS).

Vlasnik i glavni urednik magazina „Tabloid“, Milovan Brkić, (67) uhapšen je pre tri meseca nakon prvog protesta građana „Srbija protiv Nasilja“ i prvostepeno osuđen na 14 meseci zatvora zbog pozivanja na rušenje ustavnog uređenja i predsednika Republike Srbije.

Brkić već više od 50 dana štrajkuje glađu i nalazi se u zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Krajem prošle nedelje glavni urednik Krik-a, Stevan Dojčinović, alarmirao je javnost o stanju u kojem se nalazi Milovan Brkić, pridruživši se tako kontinuiranim apelima njegovog advokata, Ivana Ninića i Brkićevog zamenika, Predraga Popovića.

Dojčinović: Jezivo ćutanje javnosti o obračunu vlasti s Brkićem

Milovan Brkić osuđen na 14 meseci zatvora

Bodrožić: Presuda novinaru Brkiću doneta po političkom diktatu

UNS: Presudom protiv Brkića sud stao na stranu vlasti, a ne zakonaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.