Milo Đukanović proglasio pobedu na predsedničkim izborima. Sa Kosova: "Čestitam Predsjedniče!"

Milo Đukanović, novi je predsednik Crne Gore – prvi su rezultati predsedničkih izbora u ovoj zemlji. Albanski i kosovski premijer, Edi Rama i Ramuš Haradinaj, pozvali su prethodno Albance da glasaju za Đukanovića, dok su se albanske političke partije neposredno pred jučerašnje predsedničke izbore "složile" da njihovi glasovi idu kandidatu Demokratske partije Socijalista. I sam Đukanović izjavio je za kosovske medije da "računa" na "glasove Albanaca". Prve čestitke stigle su upravo sa Kosova. Kosovski predsednik, Hašim Tači, čestitao je "starom prijatelju". Najviši zvaničnici iz Prištine saglasni su da je izglasavanje Đukanovića u "korist evroatlantske perspektive".

"Čestitam mom starom prijatelju Milu Đukanoviću na njegovoj pobedi u Crnoj Gori. Ovo je pobeda za Crnu Goru, ali i za ceo region koji teži integraciji u NATO i Evropsku uniju. Radujem se godinama saradnje u obezbeđivanju ovavke budućnosti za naša dva naroda," poručuje kosovski predsednik Hašim Tači.

"Čestitam građanima Crne Gore na slobodnim i demokratskim predsedničkim izborima. Takođe, čestitam pobedu izabranom predsedniku Milu Đukanoviću. Vlada Republike Kosovo izražava spremnost za saradnju i unapređenje dobrih odnosa sa Republikom Crnom Gorom u budućnosti, u korist i naših naroda za evroatlantsku perspektivu!" navodi kosovski premijer, Ramuš Haradinaj.

A šef kosovske diplomatije, Bedžet Pacoli, čestitao je na crnogorskom jeziku.

"Pobjeda predsjednika Mila Đukanovića je najbolji dokaz da je jedina perspektiva regiona evroatlantska integracija. Čestitam Predsjedniče!" – čestitao je on na svom Twitter nalogu.

U nastavku pogledajte šta je Đukanović poručio po proglašenju pobede. Video zapis je objavljen na Fejsbuk stranici koju je Đukanović nedavno preuzeo. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.