Milena Popović pozvala specijalnog tužioca Kosova da je ponovo ispita u Beogradu

Milena Popović
Foto: Printscreen, TV Prva

Supruga Olivera Ivanovića Milena Popović pozvala je specijalnog tužioca Kosova Sulj Hodžu (Sylë Hoxha) da dođe u Beograd sa “čitavom svojom ekipom” i da je zajedno sa srpskim istražnim organima ponovo “po, eto, četvrti put ispitaju”.

„Pa Priština očigledno od mene traži ime ubice. Mislim, očigledno, ja sam dala izjavu i odgovorila na sva pitanja postavljena. Sve ono što znam ja sam njima rekla, a ticalo se tih pitanja, tako da ne znam na šta misli tužilac, ja zaista ne znam da li on pokušava da izvrši neki pritisak na mene ili očekuje od mene neko ime. Ne znam zaista, ako on misli da treba ponovo da me ispita evo ja ga pozivam da se dogovori sa našim istražnim organima pa da me svi zajedno ispitaju. Mogu i javno i kako god hoće, ja nemam nikakvih tajni,“ Popović je rekla jutros u studiju TV Prva u emisiji „Jutro sa Jovanom i Srđanom“.

Posvedočila je da je Oliver Ivanović bio razočaran u ljude, ali nije želela da odgovori u koga, iako “zna dobro”.

Ne slaže se sa delom najnovijeg teksta u Nedeljniku „Godina bez odgovora: Ko je ubio Olivera Ivanovića?„, da je, prema svedočenju novinara BIRN-a, inače autora posthumno objavljenog intervjua sa ubijenim srpskim političarem – Milana Radonjića, glavna krivica Ivanovića bilo to što je “njegovo samo postojanje u Mitrovici remetilo apsolutnu strahovladu”.

“Ja mislim da to baš nije tako kao što piše,” rekla je Popović, priznavši da je Ivanović bio “sam” i imao političke protivnike – “listu koju je podržavala država”.

Ona ne zna da li bi Ivanović, danas, da je ostao živ, bio uz vlast ili opoziciju. Tvrdi i da se na Tviter nalogu Olivera Ivanovića može “bezbroj puta pročitati ime Milana Radoičiča”.

„Apsolutno je sigurna“ i da, ukoliko bi država pravila skup za Olivera Ivanovića, „prvo bi nju konsultovala“. Ona to ne bi prihvatila i oni bi njenu odluku „ispoštovali“.

Takođe, tvrdi da Oliver Ivanović „nije nikada“ iznosio konkretno rešenje za buduće pitanje Kosova. I danas je ponovila da ima mnogo informacija.

Iako kaže da može da pretpostavi ko stoji iz ubistva, „ne pada joj na pamet“ da bilo šta javno pretpostavlja ili bilo koga „targetira“, sve dok ne bude bila 100 posto sigurna.

Gostovanje poslednje životne saputnice Olivera Ivanovića možete pogledati ispod:Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.