Metohijska turneja hit komedije „Ženidba“ 20. u Goraždevcu, 21. u V.Hoči i 22. u Osojanu

Ženidba predstava
FOTO: Narodno pozorište u Prištini

Komedija „Ženidba“, kreće ove nedelje na metohijsku turneju. Predstavu urađenu u koprodukciji Narodnog pozoršta u Prištini i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, moći će da pogleda publika u Goraždevcu, Velikoj Hoči i Osojanu.

„Ženidba“ je rađena po tekstu Nikolaja Gogolja, a režiju potpisuje pozorišni i televizijski reditelj, Milan Karadžić.

Predstava je premijerno izvedena 8. oktobra 2018. godine u Gračanici, kada je prištinski teatar obeležio 70 godina rada.

Sada sledi metohijska turneja, koja će ujedno označiti i kraj prolećnog dela pozorišne sezone.

Izvođenje predstave zakazano je za 18.00 časova – sutra u Domu kulture u Goraždevcu, već sledećeg dana u Domu kulture u Velikoj Hoči i 22. juna u Domu kulture u Osojanu.

Iz Narodnog pozorišta u Prištini poručuju da je ovo najigranija predstava NPP-a od devedesetih godina prošlog veka, a apsolutno omiljena kod publike.

U predstavi igraju Jelena Orlović/Milica Burazer, Milena Jakšić/Jasmina Stoiljković, Anika Grujić, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Branko Babović i Tamara Tomanović.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.