Meštani Prilužja: Četiri osobe preminule zbog „konzumiranja sumnjive rakije“; KP i Tužilaštvo: Čekaju se nalazi obdukcije

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Prošle nedelje dva brata iz Prilužja preminula su nakon konzumiranja alkohola, za sada sumnjivog porekla. Meštani tvrde da je u pitanju bio metil alkohol, te da su još dve osobe preminule konzumirajući isti alkohol. Međutim, Kosovska policija i tužilaštvo i dalje tvrde da se čeka na nalaz obdukcije za dva preminula brata, bez potvrde da postoje i druge žrtve.

Тri osobe iz sela Prilužje u opštini Vučitrn – braća D.Đ – (1958) i B. Đ. (1961) i njihov komšija, M.B. (1954) preminuli su prošle nedelje.

A kako je juče potvrdio za KoSSev Dejan Milić, meštanin Prilužja pre dva dana je preminula još jedna osoba – B.M. (1959).

Pozivajući se na navode članova porodice preminulih, Milić tvrdi da su rezultati obdukcije za svu četvoricu stigli, te da su svi oni konzumirali rakiju koja u sebi navodno sadrži metil alkohol.

„Rečeno mi je da im je odrađena obdukcija i da je utvrđeno da je sigurno trovanje metil alkoholom kod sve četvorice“, navodi za KoSSev.

Milić još navodi i da je B.M., kako tvrde članovi porodice, imao čak sedam promila metil alkohola u krvi.

Navodno, žrtve su se otrovale nakon konzumiranja sumnjive rakije koju je u Prilužju više godina prodavao prodavac iz Orahovca po veoma jeftinoj ceni od 2.5 evra za flašu od 2 litra.

S druge strane, nadležne institucije navode da su do sada potvrđena dva slučaja sumnjive smrti u Prilužju, ali i da se rezultati obdukcije još uvek čekaju.

Iz glavnog sedišta policije u Prištini u više navrata od 17., odnosno 18. juna, za KoSSev ponavljaju istu informaciju – da su tela dva brata poslata na obdukciju.

Međutim, portparoli Kosovske policije Baki Keljani i Daut Hodža naglašavaju da nemaju nikakva druga saznanja ni detalje, uključujući ishod obdukcije, te da to nisu pitanja za policiju u Prištini, već za opštinu i tužilaštvo.

Odgovor iz Osnovnog tužilaštva u Mitrovici je sličan.

„Možemo potvrditi da su dva tela poslata na obdukciju pri Institutu za sudsku medecinu u Prištini i čekamo rezultate obdukcije“, u pisanom odgovoru za KoSSev saopštio je danas portparol Tužilaštva, Valjon Preteni.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.