Merdare: Sprečen pokušaj krijumčarenja preko 30.000 funti

Foto: Uprava carina

Srpski carinici su u saradnji sa policijom, u četvrtak na Merdaru otkrili i sprečili pokušaj 42-godišnjeg britanskog državljanina albanske nacionalnosti, da prokrijumčari preko 30.000 neprijavljenih britanskih funti, saopštili su iz Uprava Carina.

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole mercedesa britanskih registarskih oznaka kojim je upravljao ovaj 42-godišnjak, koji se uputio ka KiM, ističu.

Kako navode iz carine, on novac nije prijavio na ulasku u Srbiju, niti je na pitanje službenika rekao da sa sobom nosi sumu čije je prijavljivanje obavezno pošto prelazi limit od dozvoljenih 10.000 evra.

Prilikom pregleda vozila, carinici su na suvozačkom sedištu zatekli torbu u kojoj je pored garderobe, kako navode, pronađeno i 32.520 britanskih funti koje je ovaj putnik “zaboravio“ da prijavi.

„Reč je o novčanicama u malim apoenima od 10 i 20 funti i samo jednoj od 50 funti“, precizirali su u saopštenju.

Nakon što mu je vraćen iznos u protivvrednosti od 10.000 evra, ostatak od 24.000 funti privremeno je zadržan do okončanja postupka.

Međutim, kako je reč o stranom državljaninu, prekršajni sud u Prokuplju je sproveo hitan postupak čiji je ishod novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljenog novca, poručuju iz Uprava Carina.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.