Medimus bez finalne večeri, otkazana usled pogoršanja epidemiološke situacije

Medimus Prizren
FOTO: KoSSev

Usled pogoršanja epidemiološke situacije na Kosovu su tokom vikenda stupile na snagu nove mere, te su okupljanja i manifestacije otkazane, a među njima i završnica Medimusa.

„Žao nam je što otkazujemo drugo, finalno veče Festivala, ali nam je puno srce što smo ipak sinoć uspeli da otvorimo Festival i da čujemo nastupe dva divna ansambla – Agia i VisAntiqua. Zdravlje je na prvom mestu. Budite nam dobro i Bože zdravlja, vidimo se i dogodine na Medimusu u Prizrenu!“ – poručili su organizatori.

Ovo je šesti po redu međunarodni festival srednjevekovne muzike a za cilj ima da predstavi srednjovekovno muzičko nasleđe, u gradu gde se osobito negovala muzička kultura i u kome su nastale neke od najlepših kompozicija ovih prostora.

„Medimus“ je dobitnik nagrade „Muzika klasika“ za 2018. godinu, prema mišljenju žirija kao najbolji festival od regionalnog značaja. Organizatori festivala su Društvo prijatelja manastira Sveti Arhangeli, Dom kulture Gračanica i Fondacija Sveti Arhangeli.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.