Sami Ljuštaku ignoriše Kurtijeve mere

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Predsedavajući ogranka PDK u Srbici, Sami Ljuštaku, okupio je danas stotine pristalica ove stranke na predizbornom skupu u Ćirezu. Dozvoljeno je okupljanje do 50 ljudi, ali se mora osigurati rastojanje od 1,5 metara između ljudi. Na osnovu fotografija koje je na Fejsbuku objavio Luštaku, primećuje se da ima stotine ljudi i da nema udaljenosti prema merama Vlade.

„Ćirezi je bio baza za borce OVK i utočište za mnoge izbeglice tokom rata. Ovi velikodušni muškarci i žene dali su mnogo za slobodu i nezavisnost Kosova. „Danas smo pred mnogim građanima ove lokalne zajednice predstavili veličanstven projekat koji će promeniti Ćirez na bolje“, napisao je Ljuštaku na Fejsbuku.

Luštaku je bio kandidat PDK za gradonačelnika Srbice, ali je Centralna izborna komisija sprečila Samija Luštakua da se kandiduje za gradonačelnika Srbice zbog dve pravosnažne kazne u periodu u poslednje tri godine.

Danas je putem video snimka pokazalo da uprkos tome što nije sertifikovan, on će biti zadužen za Srbicu nakon izbora 17. oktobra, bez davanja dodatnih objašnjenja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.