Đerlek: Situacija u Pazaru i Tutinu alarmantna, nagli skok novozaraženih

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru i Tutinu alarmantna, zbog čega su tim lokalnim samoupravama upućene preporuke koje treba da budu usvojene kako bi se koronavirus obuzdao.

On je za RTS naveo da se nada da će Krizni štab opštine Tutin usvojiti plan po kom treba da se nađe model za povećanje stepena vakcinacije, da se duplira inspekcijski nadzor ugostiteljskih objekata i drugih mesta okupljanja, da se u školama poveća broj dežurstava i uvedu selektivni veliki odmori, kako bi se sprečilo mešanje đaka.

„U Tutinu smo u julu imali sedmoro novoobolelih (dnevno), a u avgustu 536. U Novom Pazaru smo tokom jula imali osam novozaraženih, u avgustu 888. Ako smo prošle godine u junu, pre katastrofe, imali 389 novoobolelih dnevno, pitanje je šta nas čeka sad u septembru“, naveo je Đerlek.

Prema njegovim rečima, glavni razlozi naglog skoka broja novozaraženih su slab odziv za vakcinaciju, letovanja i masovna okupljanja građana.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.