Mediji: U Bugarskoj se prevrnuo autobus sa državljanima Srbije, među povređenima i deca

Autobus iz Srbije prevrnuo se na auto-putu Trakija u Bugarskoj, pri čemu je povređeno osmoro dece i četvoro odraslih, od kojih neki teže, javlja Euronews Bugarska, a prenosi N1. Autobus je završio u jarku okrenut na bok.

Na lice mesta stigla su dva vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila.

Svi putnici su državljani Srbije, a u autobusu je bilo 48 ljudi. Oni su se vraćali iz Sunčevog brega, nakon učešća na festivalu u Nesebaru, javljaju bugarski mediji.

Nesreća se dogodila kod Stare Zagore, prenosi N1.

RTS javlja u međuvremenu da povređene prevoze u bolnicu u Staroj Zagori, te da su dve osobe zadobile teške povrede, od kojih je jedno dete.

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović potvrdio je u međuvremenu za N1 da je 46 osoba primljeno na dijagnostički pregled u u Univerzitetsku bolnicu u Staroj Zagori, kao i da nema poginulih. Među povređenima je i vozač autobusa, saopštio je MUP Bugarske.

Javni medijski servis takođe navodi da uzrok udesa još nije poznat, ali i da se stvorila kilometarska gužva na autoputu ka Sofiji, te da je napravljen koridor kojim se kreću vozila hitne pomoći.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.