Mediji: Specijalni sud se ponovo aktivirao, uručen poziv bivšem komandantu Sadiku Haljitjahu

Specijalni sud Hag
FOTO: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje)

Bivši komandant OVK, Sadik Haljitjaha, dobio je danas poziv da se javi organima Specijalnog suda u Hagu.

On je, u izjavi za „Radio Kosova e Lire“, takođe naveo da će ga verovatno uključiti  u takozvani „udruženi zločinački poduhvat“.

Još nije poznato u kom svojstvu je Haljitjaha pozvan.

„Obaveštavam vas da sam ja, Sadik Haljitjaha, komandant OZP-a, dobio poziv od Specijalnog suda u Hagu! Verovatno ću se pridružiti takozvanom „udruženom zločinačkom poduhvatu…

Bio vam je dovoljan jedan pronalazač velike prevare Dik Marti, da osnujete ovaj sud koji su tražili Srbija i Rusija…

Sada je Tužilaštvo Specijalnog suda izmislilo pseudo-oznaku kao udruženi zločinački poduhvat!!! Celo čovečanstvo zna da su ratovi događaji sa greškama, ali kada su u svojstvu odbrane, oslobodioci u njih ulaze kao nužnost koju predviđaju međunarodne konvencije, poput one Ženevske za prava u ratu!

Dovoljno je samo setiti se šta je uradila Srpska država, sa vojnom policijom i paravojskom! Nepoštovanjem ni međunarodnih normi, ni zakona i tradicije rata, ni konvencije o pravima u ratu! Srbija je spalila sve na našoj zemlji.

Srbija je ubila Albance bez obzira na godine, preko 13.500 civila, staraca, žena, nenaoružanih, slabih ljudi, čak paralizovanih i u krevetima!

Srbija je počinila genocid, etnocid, zločine protiv čovečnosti, ekonomske, grupne i kolektivne zločine, izvršila je preko 300 masakara samo na Kosovu i još stotine u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Oslobodilačka vojska Kosova se nije borila skriveno, nije preduzimala ubilačke akcije protiv srpskog stanovništva. Mi u OVK nismo palili srpske kuće, nismo ubili nijedno srpsko dete, nismo silovali nijednu Srpkinju, ratovali smo na Kosovu, u našoj zemlji, ne u Srbiji!“

Pročitajte još:

Trendafilova: Nema novih optužnica za sada, suđenje Tačiju i ostalima najveći slučajPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.