Mediji: Rustem Mustafa ispitan u sedištu EULEX-a, pa pušten

Rustem Mustafa Remi
Foto: YouTube/ Gazeta Express/ Screenshot

Rustem (Rrustem) Mustafa, nekadašnji komandant OVK zadužen za operativnu zonu Lab, priveden je večeras, dok je u međuvremenu pušten, javljaju prištinski mediji.

Mustafa je navodno odveden i zadržan u bazi EULEX-a u Kosovu Polju.

On je, kako su u međuvremenu izvestili mediji, pušten nakon više od sat vremena.

Prema pisanju Gazete Express, Mustafi je oduzet telefon.

Pozivajući se na navode porodice, Koha je u potom javila da je zapravo Mustafa ispitivan, odnosno da je bilo reč o „dopunskom intervjuu“.

Podsetimo, Rustem Mustafa je pre dva meseca svedočio u Hagu u slučaju koji se vodi protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija.

On je u svom iskazu, između ostalog, kazao da su mu „drugovi nepravedno optuženi“, te da „nikakve klevete na račun OVK ne mogu da ponište nered koji je nastao zločinačkom politikom jednog režima“.

Više o njegovom svedočenju u vesti:

Rustem Mustafa Remi počeo svedočenje na suđenju Tačiju i saoptuženima

Mediji u Prištini jutros su izveštavali i o navodnoj akciji službenika Specijalizovanih veća i EULEX-a u stanu dvojice braće Bahrija i Fahrija Fazljiu, koji su navodno stradali u periodu pre i tokom poslednjeg rata na Kosovu.

Izostale su zvanične informacije o prirodi same akcije, dok su prištinski mediji pisali da su navodno oduzeta određena dokumenta, telefon i laptop.

EULEX se, međutim, ipak večeras oglasio, ali bez detalja o akciji, već sa navodima da ova misija od 2018. godine nema mandat da direktno sprovodi operacije pretresa i zaplene, već da su ograničeni samo na pružanje logističke podrške pravosudnim i istražnim organima.

O tome u: Mediji: EULEX i Specijalizovana veća vršili akciju u stanu porodice Fazljiu; EULEX: Nemamo mandat da direktno sprovodimo pretresPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.