Mediji: D.O. produžen pritvor na još dva meseca; Advokat još uvek nije dobio rešenje

FOTO: KoSSev

Osnovni sud u Prištini produžio je meru pritvora za još dva meseca Srbinu D.O, uhapšenom 29. maja ispred opštinske zgrade u Zvečanu, potvrđeno je za Zakletva za pravdu.

D.O. jedan je od dvojice uhapšenih pomenutog dana, u toku sukoba Srba sa pripadnicima KFOR-a.

Kosovske vlasti terete ga, prema ranijim informacijama njegovog pravnog zastupnika, za „pozivanje na otpor“ i „ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom“.

Nakon isteka 48-časovnog pritvora, 31. maja određen mu je i jednomesečni.

Potvrda da mu je sada ova mera produžena na još dva meseca, za Zakletvu za pravdu stigla je iz kancelarije sudije za prethodni postupak, Muse Kondželjija (Konxheli).

Upravo je odlukom ovog sudije, podsećaju iz Zakletve za pravdu, drugi uhapšeni Srbin tog dana R.P. – 23. juna oslobođen uz kauciju.

Sa druge strane, advokat Dušana Obrenovića, Predrag Miljković, kaže danas za KoSSev da on još uvek zvanično rešenje o ovoj navodnoj odluci Osnovnog suda u Prištini nije dobio, te da samim tim ne može ni da je potvrdi ni da komentariše.

Inače, Miljković je po hapšenju njegovog klijenta u izjavi za naš portal govorio o postupanju prema D.O. u danu kada je on uhapšen, o čemu se spekulisalo.

Potvrdio je da je njegov klijent u toku hapšenja, ali i samog privođenja u policijsku stanicu – bio brutalno pretučen od strane policajaca, da su mu nanešene različite povrede u predelu glave.

U međuvremenu je u medijima objavljeno više video snimaka na kojima se vidi kako uoči izbijanja sukoba pripadnici KFOR-a koji su postavili kordon povlače D.O. iza sebe dok on sedi na asfaltu zajedno sa drugim građanima.

 

O svemu opširnije:

Dvojica Srba privedeni pre početka nereda u Zvečanu

Uhapšenima D.O. i R.P. određen pritvor od 30 dana

Advokat Miljković: D. O. određeno 48-časovno zadržavanje, brutalno pretučen tokom hapšenjaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.