Medicinska škola u KM sa domom učenika obeležila Dan roze majica

Foto: Medicinska škola

Medicinska škola u Kosovskoj Mitrovici i učenice doma pri školi sa svojim vaspitačima, i ove godine svojim aktivnostima, obeležile su Dan roze majica, kao vid podrške svojim vršnjacima širom sveta u borbi protiv svake vrste nasilja, promovišući ljubav, toleranciju i razumevanje i druge plemenite ljudske vrednosti.

Svaka poslednja sreda u februaru obeležava se kao Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Dan ružičastih majica je Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ime je dobio po inicijativi koju je 2007.godine pokrenula grupa aktivista u Kanadi nakon što je učenik lokalne škole maltretiran od strane grupe vršnjaka, jer je došao u školu obukavši roze majicu, kako bi svojoj majci oboleloj od karcinoma pružio podršku. Nesebičan čin prijateljstva, saosećanja i podrške se desio već narednog dana, kada su njegovi drugovi  iz  razreda došli u školu u roze majicama. Tim činom je roze majica postala zaštitni znak i podrška svakom detetu koje prolazi kroz nasilje.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.