Mašinski inženjer iz Zubinog Potoka pokušao da prokrijumčari 18.000 cigareta iz Beograda za Geteborg

Srpski carinici su na graničnom prelazu na aerodromu "Nikola Tesla" danas sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 18.000 (25kg) cigareta marke "Ronhil" i "Ronhil 100s" sa akciznim markicama sa Kosova, saopštila je Uprava carina Srbije.

Cigarete su otkrivene u koferu mašinskog inžinjera J.Lj. iz Zubinog Potoka, prilikom kontrole predatog prtljaga u sortirnici aerodroma "Nikola Tesla".

Putnik za Geteborg je svoj kofer, težak 25 kilograma, napunio cigaretama, prekoračivši dozvoljenu težinu čekiranog prtljaga za dva kilograma.

"Brutalno je prekršio i carinske propise prema kojima putnik preko granice ne sme da nosi nikakvu robu u količini koja je evidentno namenjena preprodaji. U većinu EU zemalja, u vazdušnom i pomorskom saobraćaju, dozvoljeno je uneti 200 cigareta ili 100 cigarilosa (težine do tri grama po komadu) ili 50 cigara ili 250 grama duvana", navodi se u saopštenju.

Putnik nije imao fiskalni račun za tu robu, pa je ona, uz prekršajnu prijavu, privremeno zadržana do okočana postupka pred nadležnim sudom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.