Jelena Džombić: Kosovo je nezavisna država!

Izvor: Zeri (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Konferencija "Mesec dana Prištine u Beogradu", koja je počela 1. juna u glavnom gradu Srbije, odnosno, u Medija centru u Beogradu, izazvala je veliko interesovanje. Kosovo u ovom događaju učestvuje kao nezavisna država.

Predstavnica Helsinškog odbor za ljudska prava u Srbiji, Jelena Džombić, u izjavi za "Zeri" rekla je da organizacija koju ona predstavlja Kosovo smatra nezavisnom zemljom.

"Ja, kao predstavnica nevladine organizacije 'Helsinški odbor za ljudska prava', vidim Kosovo kao nezavisnu državu i kao takvu je predstavljamo u ovom slučaju," rekla je ona.

Džombić koja živi u Beogradu, kaže da je njena nada da će budući odnosi između Prištine i Beograda napredovati.

"Svakako da će ovo doprineti našem odnosu. To je nešto što će se desiti. Prvo smo imali priliku da prezentujemo Prištinu u Beogradu i obrnuto, a to će doprineti poboljšanju odnosa između dve zemlje," rekla je ona.

Važno je napomenuti da je "Mesec dana Prištine u Beogradu" događaj čiji je cilj bio predstavljanje kulture Kosova građanima Beograda.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.