Marko Jakšić: U nedelju nisam glasao, predsednik govori neistinu

MArko Jakšić mlađi
Foto: KoSSev

Reagujući na izjavu predsednika Srbija Aleksandra Vučića, Marko Jakšić je u izjavi za RTV Kim kazao da je iznenađen što se njegovo ime ponovo pominjalo na današnjoj konferenciji za štampu i navodi da u nedelju nije glasao.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas je nakon sastanka sa srpskim predstavnicima komentarisao tvit Marka Jakšića koji je pred lokalne izbore napisao da će „radije glasati za Gonđu Čauši“, rekavši da je to glas za veliku Albaniju.

Marko Jakšić za RTV Kim ističe da je pisnjem tvita imao za cilj da isprovocira reakcije javnosti i da pošalje poruku da na Severu Kosova nema demokratije.

„Iznenađen sam i time što predsednik u javnom obraćanju govori neistinu, pisanjem tvita imao sam za cilj da isprovociram reakciju javnosti i pošaljem poruku da na Severu Kosova nema više političkog pluralizma, i nema mogućnosti izbora. Od kada više nema Olivera Ivanovića ubijena je i demokratija na ovim prostorima“ reako je Jakšić i dodao da:

„U takvoj situaciji Srpska lista krade i uvećava broj Srba koji su izašli na izbore. U nedelju na izborima je glasalo više ljudi nego ikada od 2000. godine na svim izborima koji su organizovani od strane Republike Srbije i kosovskih institucija“.

Jakšić ističe da nakon kampanje koja traje nedeljama od strane tabloidnih i medija pod kontrolm države gde se spominje njegovo ime – porodica i bliski prijatelju su zabrinuti.

„U nedelju nisam glasao, niti sam imao nameru da glasam. Neistine mogu da dovedu do toga da izvesna lica ovde a i u Srbiji daju sebi za pravo da se obračunaju sa nekim ko je, kako predsednik kaže, glasač za „veliku Albaniju“ ili kako njegovi bliski saradnici kažu „Šiptar veći od Šiptara“.

Marko Jakšić napominje da je očekivao da će se sa tim prestati, i da neko preuveličava značaj pojedinca i njegovog glasa.

„Iz nekog razloga ta mašinerija nema neku drugu priču koju bi tako uspešno napadala, ona se posvetila jednom čoveku iz Mitrovice čiji glas vredi jedan, i da je taj glas bio za Gonđu Čauši u Mitrovici je bilo 7.100 glasova za Gorana Rakića. Neko iz ne znam kojeg razloga preuveličava značaj jednog običnog pojedinca i targetira ga u okolnistima u kojima mi ne znamo ko je ubio Olivera Ivanovića, i stvara se atmosfera da se takva situacija ponovi“, rekao je Marko Jakšić.

 Gonđa Čauši bi bila bolji gradonačelnikPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.