Marija Bamieh zloupotrebila službeni položaj?

Suspendovana tužiteljka EULEX-a, Marija Bamieh, koja tvrdi da ima dokaze o umešanosti EULEX-ovih tužioca i sudija u korupciju, i sama je zloupotreblla službeni položaj, preneo je danas kosovski portal "Indeksonline."
 
Ona je, kako navodi ovaj portal, opstruisala i prekinula istragu u slučaju farmaceutske kompanije "Jona Med" i okrivljenih Habiba Muratija, Fatime Aljiju, Ekrema Maljićija i Ljutfija Muljakua, koji su se teretili da su zloupotrebljavali službeni položaj i sklapali štetne ugovore, kako bi kompanija "Jona Med" ostvarila dobit od 1.5 miliona eura, te na taj način su svi oni oštetili budžet Kosova.
 
Iako je istragu pokrenuo specijalni tužilac, Faik Haljiti, tužiteljka Marija Bamieh je, kao službenik za nadgledanje i istragu, odlučila da uprkos činjenicama da je "Jona med" na nezakonit način ostvario dobit od 1.5 miliona evra, a koristeći svoj službenih položaj, zahtevala od sudije Suzane Sejdiu da se otkaže pripremno ročište u ovom slučaju, kao i suđenje, te da se ceo slučaj zatvori.
 
"Možda najgore od svega jeste to što je sudija Suzana Sejdiju to i prihvatila," dodaje Indeksonline, uz uvid u dokumenta za koja tvrdi da su dokazi da je Marija Bamieh zloupotrebila službeni položaj, a za šta neimenovani izvor ovog portala tvrdi da je upravo to bio razlog za suspenziju ove tužiteljke.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.